Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

Kompresívna bielizeň – čo všetko by ste o nej mali vedieť?



Podstúpili ste chirurgický zákrok a prišiel čas na rekonvalescenciu? Nezabudnite, že správna rekonvalescencia by mala byť spojená s používaním kompresívnej pooperačnej bielizne. Kompresívna pooperačná bielizeň napomáha hojeniu a minimalizuje opuchy a podliatiny, zároveň pomáha predchádzať vzniku hypertrofických a keloidných jaziev. Viete, ako sa o kompresívnu pooperačnú bielizeň správne starať? Či je vhodné prať ju v pračke, alebo sušiť v sušičke? Čo môže bielizeň poškodiť a prečo je etiketa našitá z vonkajšej strany? Mrknite na náš článok, nech už vás nič neprekvapí!

    

Základná starostlivosť o kompresívnu bielizeň

Aby vám kompresívna pooperačná bielizeň plnila funkciu čo najdlhšie, máme pre vás niekoľko tipov, ako sa o ňu starať.

PERTE MAXIMÁLNE NA 30 C°  

Zdravotnícke bandáže i podprsenky LIPOELASTIC® perte vždy maximálne na 30 °C, na programe ručného prania alebo na programe jemnej bielizne. Pooperačnú bielizeň tak nepoškodíte a jej funkčnosť a kvalita zostanú zachované dlhšie. V práčke môže dôjsť k mechanickému poškodeniu či zatrhnutiu háčikov z podprseniek, prípadne k zachyteniu bandáží do inej bielizne – vždy preto háčiky alebo suché zipsy pred praním zapínajte. Riziku poškodenia bielizne v práčke môžete predchádzať aj použitím pracieho vrecúška. 

NESUŠTE V SUŠIČKE

 

Po vypraní nedávajte pooperačné bandáže ani kompresívne podprsenky do sušičky. Nechajte ich voľne uschnúť na vzduchu – týmto spôsobom sušenia zabránite možnému zníženiu ich kompresívnych vlastností.

Náš tip:

Kompresívna bielizeň po vypraní najlepšie uschne na klasickom sušiaku. Na sušiak rozložte veľký uterák a pooperačnú bandáž alebo podprsenky naňho rozprestrite. V tomto kroku odporúčame kúsky rovnať do ich prirodzeného tvaru. 

NEŽEHLITE 

Pooperačnú bielizeň ani podprsenky nežehlite – pri vysokých teplotách dôjde k poškodeniu materiálu a následnému zníženiu jeho funkčnosti.

 

Aby nedošlo k chemickému poškodeniu vlákna kompresívnych podprseniek a bandáží:

VÝROBKY NEBIEĽTE

 

VÝROBKY CHEMICKY NEČISTITE

 

 

Viete, prečo má LIPOELASTIC® kompresívna bielizeň prišitú etiketu z vonkajšej strany?

Keď sa pozriete na akúkoľvek LIPOELASTIC® pooperačnú bielizeň, vždy nájdete etiketu prišitú z vonkajšej strany. Dôvod je jednoduchý – vaše pohodlie je pre nás zásadné a náš vlastný tím výskumu a vývoja vždy myslí aj na tie najmenšie detaily. Umiestnením etikety zvonku predchádzame možnému podráždeniu a nepríjemnému svrbeniu citlivej pokožky na danom mieste.

Prečo je dôležité mať aspoň dva kusy kompresívnej bielizne? 

Sťahovaciu bielizeň sa odporúča nosiť nepretržite 6 – 8 týždňov po zákroku. To je tak 1 400 hodín, počas ktorých máte bandáž či podprsenku oblečenú. Z tohto dôvodu je vhodné zakúpiť si 2 – 3 kusy bielizne. Zaistíte si tak pocit pohodlia a čistoty počas celej rekonvalescencie. Zatiaľ čo jeden kus bielizne nosíte, a kompresia tak zostáva neprerušená, druhý kus sa perie alebo suší.

Cítiť po oblečení kompresívnej bielizne tlak je v poriadku!

Pri pooperačnej bielizni musí byť kompresný tlak dostatočný. Ak s kompresívnymi produktmi nemáte skúsenosti, spočiatku si bude treba na tlak zvyknúť. Tlak je základom funkčnej kompresívnej terapie, ktorú pooperačné podprsenky a bandáže poskytujú.

Pozor na šperky a dlhé nechty!

Pri obliekaní pooperačnej bielizne buďte opatrná. Dlhé nechty a prstienky môžu bielizeň poškodiť a natrhnúť. Pri navliekaní preto postupujte pomaly a s opatrnosťou.


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně