Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

Čo je to gynekomastia?



Zväčšenie prsnej žľazy – gynekomastia je hormonálny problém, ktorý trápi čím ďalej viac mužov. Plastická operácia pri gynekomastii sa tak stala bežným chirurgickým zákrokom. Osobné skúsenosti má aj 32-ročný Peter, ktorý sa s nami podelil o svoje pocity pred zákrokom, ale i po ňom.

 

Peter, aké príznaky ste z hľadiska gynekomastie pozorovali? Poznáte príčinu?

Priznám sa, že dlhý čas som si nevšimol, že by som mohol mať nejaký problém. Viedol som dosť zlý životný štýl, mal som výraznú nadváhu a istú rolu hrala aj genetická predispozícia. Problém som začal pociťovať vlastne až v časoch, keď som začal chudnúť. Aj keď som vďaka športovaniu schudol dosť prebytočných kíl, moje prsia zostávali stále „tučné“ a nevzhľadné.

Ako ste zistili, čo môžete s týmto problémom robiť?

Zo začiatku som si myslel, že to zvládnem vycvičiť a schudnúť. Navýšil som počet tréningov a výrazne upravil životosprávu. Neskôr som sa však od partnerky dozvedel, že mojím problémom bude pravdepodobne zväčšenie prsnej žľazy, teda gynekomastia. Moja partnerka je fitness trénerka s dobrými znalosťami fyziológie a anatómie, a tak mi prezradila, že jedinou cestou, ako sa toho zbaviť, je podstúpenie plastického zákroku.

S kým ste problém gynekomastie riešili?

Zo začiatku len s priateľkou. Nebolo mi to veľmi príjemné. Neskôr som zistil, že kamarát riešil vlastne rovnaký problém, a tak som sa aj jeho popýtal na pár rád. Po tom, čo som sa objednal na konzultáciu, som problém prebral detailne s lekárom.

Podľa čoho ste vyberali kliniku? Bolo niečo, z čoho ste mali obavy?

Kliniku som zvolil na základe odporúčania známeho, ktorý na nej zákrok podstúpil. Preštudoval som si recenzie a cez e-mail komunikoval s lekárom. Jediné obavy, ktoré som mal, boli ohľadom dĺžky pracovnej neschopnosti a či bude výsledok podľa môjho očakávania. V tom čase som už bol pevne rozhodnutý, a tak som sa na zákrok skôr tešil.

Ako dlho trval zákrok? Mali ste po zákroku bolesti?

Zákrok trval asi 2 hodiny v celkovej narkóze. Pred samotným zákrokom mi plastický chirurg všetko vysvetlil, a tak som vedel, do čoho idem. Dohodli sme sa na liposukcii, odobraní prsníkových žliaz a menšej úprave vonkajšej časti prsníkov. Po zákroku som na moje prekvapenie nepociťoval žiadne výrazné bolesti ani iné nepríjemnosti.

Aká bola vaša pooperačná starostlivosť?

Ihneď po zákroku som bol zabandážovaný klasickými obväzmi. Spočiatku to bolo v poriadku, neskôr sa mi ale obväzy začali zarezávať a ich nosenie mi bolo dosť nepríjemné. A tak znova zakročila partnerka a vyhľadala na internete, že existuje špeciálna sťahovacia bielizeň práve pre mužov po gynekomastii.

Aká to bola pooperačná bielizeň a ako dlho ste ju nosili?

Kompresívne pooperačné vesty LIPOELASTIC mi následnú rekonvalescenciu výrazne uľahčili. Mohol som sa vďaka nim takmer okamžite vrátiť do práce. Nakoniec som ich nosil dlhšie, než bolo potrebné, pretože som sa v nich cítil komfortne a navyše mi pekne sťahovali oblasť brucha na čo som si rýchlo zvykol :-D

Ako ste spokojný s výsledkom? Šli by ste do toho znova?

S výsledkom som spokojný maximálne. Aj na porovnávacích fotkách od lekára je vidieť značný rozdiel. Pomohlo mi to so sebavedomím a určite by som neváhal a zákrok podstúpil znova.

Čo by ste odporúčali mužom, ktorí majú podobný problém?

Všetkým mužom, ktorí si myslia, že by sa ich tento problém mohol týkať, by som odporučil, aby sa nebáli, neváhali a skonzultovali ho s odborníkom, ktorý je špecialistom na danú problematiku. Určite je lepší zákrok podstúpiť čo najskôr, skôr než gynekomastia dosiahne väčších rozmerov. Za ten výsledok to určite stojí :-D


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Produkty spomínané v tejto odpovedi:

MTm Comfort
MTm Comfort
MTm Comfort
Bestseller
Telová
Čierna

Vesta – s predným zapínaním na zips, zakončenie širokou gumou v páse

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
59,90 49,91 € bez DPH
MTmS Comfort
MTmS Comfort
MTmS Comfort
Bestseller
Telová
Čierna

Vesta – krátka verzia s predným zapínaním na zips, ramienka nastaviteľné vďaka 4 radom háčikov a očiek

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
52,90 44,08 € bez DPH
MTmL Variant
MTmL Variant
MTmL Variant
Telová
Čierna

Vesta – dlhá verzia s predným zapínaním na háčiky a očká

Skladom, Dátum odoslania: 08.04.2024
63,90 53,25 € bez DPH
Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně