Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
+421 948 992 100
(Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Potrebujete poradiť? Zavolajte nám.
  +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)

5 tipov, ako si správne vybrať pooperačnú bandáž



Plánujete podstúpiť plastický zákrok? Ponúkame vám tipy, ako po liposukcii dosiahnuť tie najlepšie výsledky. Nosenie kompresívnej bielizne je podstatnou súčasťou pooperačnej starostlivosti. Pooperačná bandáž urýchľuje proces hojenia a umožňuje rýchlejší návrat ku každodenným aktivitám.

Ak sa chystáte na plastický zákrok, nezabudnite preto na to, že:

 

Pooperačná bielizeň by mala byť vyrobená z certifikovaných materiálov

Kompresívna bandáž je zdravotnícky prostriedok, ktorý zaisťuje potrebnú kompresiu počas celého trvania rekonvalescencie po plastickom zákroku. Operovaná oblasť býva po zákroku veľmi citlivá, a preto sa odporúča, aby bielizeň bola vyrobená z certifikovaných a zdravotne nezávadných materiálov. Dôležitým certifikátom je OEKO-TEX®, ktorý garantuje absenciu škodlivých látok. Žiadne z nami vyrábaných bandáží neobsahujú latex.  

 

Po operácii budete citlivejší na bolesť

Pár dní po zákroku je telo citlivejšie na každú nerovnosť na pooperačnej bielizni. Ideálnym riešením sú tzv. ploché švy, ktoré sa nevtláčajú do narušeného tkaniva a poskytujú pocit maximálneho pohodlia už v prvých dňoch po operácii. Berte však na vedomie, že na niektorých pooperačných bandážach sú pomocné zipsy a háčiky pre jednoduchšiu manipuláciu pri obliekaní. V mieste zipsov tak môžu vznikať mierne otlaky.

 

 

 

Kompresia je dôležitá na dosiahnutie skvelého výsledku operácie

Pooperačná bielizeň hrá po plastickom zákroku neodmysliteľnú úlohu. Lekári odporúčajú nosenie podpornej bandáže 6 – 8 týždňov po zákroku. Kompresívna terapia totiž pomáha pokožke znovu priľnúť k operovanému tkanivu a koža je tak omnoho menej náchylná na tvorbu nerovností.

 

 

 

Priedušnosť materiálu oceníte viac než kedy inokedy

Ako už bolo zmienené, kompresívnu bandáž budete musieť po zákroku nosiť nepretržite 6 – 8 týždňov. Neoceniteľná je v tomto období priedušnosť použitého materiálu. Kompresívne bandáže značky LIPOELASTIC® odvádzajú telesnú vlhkosť a udržujú stabilnú mikroklímu.

 

 

 

 

Jeden kus nestačí

Kompresívnu bandáž je nevyhnutné nosiť 24 hodín denne, 7 dní v týždni po celý čas odporúčanej pooperačnej starostlivosti. Z hygienického hľadiska je tak žiadúce vlastniť minimálne 2 kusy pooperačnej bielizne. Zatiaľ čo si jednu bandáž budete prať, budete mať kompresiu stále zaistenú druhou bandážou.

 

 

Pokiaľ si nebudete istí výberom správneho typu či veľkosťou bandáže na našom e-shope, nebojte sa obrátiť na náš skúsený team. Radi vám poradíme telefonicky, na live chate alebo cez sociálne siete.


Zaujala vás táto odpoveď?
Zdieľajte to so svojimi priateľmi

Contact us
Tím LIPOELASTIC
Sme tu pre vás
Tel.: +421 948 992 100 (Po - Pia, 8:00 - 15:00)
Opýtajte sa

Váš email byl úspěšně přihlášen

Váš email už existuje

Při komunikaci nastala chyba, zkuste prosím přihlášení později

Váš email nebyl zadán korektně